Oktetti

Mitäköhän tässä sanoisi? En tiedä…ensimmäiset koulupäivät kesän jälkeen, ovat olleet sen verran synkkiä, että ei oikein löydä sanoja kuvaamaan tätä motivaation määrää. Heti alkajaisiksi aloitimme oppiaineen, joka käsittelee vaarallisia aineita. Tutustuimme hieman yläasteelta tuttuun ystäväämme atomiin. Atomiin, joka koostuu protoneista, neutroneista ja elektroneista. Atomiin, joka pyrkii saavuttamaan oktetin. Muistatko? Niin, oktetin. Kahdeksan elektronia uloimmalla kuorella ja atomi on oktetissa. Komeeta…eikö?? Hooray!!!

Kerronpa tässä aikani kuluksi hieman kolmannen lukukauden tulevista haasteista. Itselläni ei hirveästi ole tietoa tuosta lukukauden opetussuunnitelmasta, mutta ainakin koulutukseen sisältyy kemikaalisukellukset vaarallisten aineiden onnettomuustilanteissa, pelastustoiminnan johtaminen ja kurssi huipentuu joulukuussa järjestettävään “loppusotaan”, jossa nimensä mukaisesti katsotaan, että osataanko sitä mitään.

Kolmannella lukukaudella suoritetaan myös lukuisia toimintakykytestejä. Tehdään mm. lihaskuntotesti, uidaan 1000 metriä, juostaan cooper ja kirsikkana kakun päällä, 100%-testi. 100%-testissä ihminen antaa itsestään 100%. Ei enempää, ei vähempää. Pientä kuvaa testistä antaa se, että sen tarkoitus on näyttää ihmiselle rajansa. Opettaa se, että kuinka kauan sinä oikeasti jaksat. Testissä seurataan oppilaan ruumiinlämpöä ja jos se saavuttaa 40 celsius-asteen lämpötilan, testi keskeytetään ja aloitetaan oppilaan välitön jäähdytys. Noista testeistä sitten lisää myöhemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *