Moottorisahausta ja hevoskuiskausta

Koostin pienen videon pätkän tämän päivän koulutuksesta. Täällä opistolla ei iltaisin ole henkilökohtaisten treenien jälkeen juurikaan tekemistä, joten jollakin tapaa sitä aikaa on tapettava. Tänään harjoiteltiin savunpoistoaukon tekemistä rakennuksen kattoon ja iltapäivällä suuntasimme läheiselle hevostallille ottamaan tuntumaa siihen, miten hevonen saadaan pelastettua pilttuustaan tulipalotilanteessa. Tallia tosin emme lyöneet tulille :). Lähinnä tutustuimme pilttuiden avausmekanismeihin, ison eläimen kohtaamiseen ja siihen, miten hevonen voidaan viedä turvaan.

Kyllähän tuommoinen hevonen on eläin, jota kummasti ainakin tälläinen kaupunkilaispoika kunnioittaa. Se on iso, se on jykevän vahva ja mahdollisen stressin alla arvaamaton. No eipä kurssiltamme ainakaan Robert Redfordin kaltaista hevoskuiskaajaa löytynyt. Hyvin harjoituksessa mukana olleet yksilöt kuitenkin meihin suhtautuivat. Jesse tosin pääsi kokeilemaan erään yksilön lähestymistä PI-laite selässä ja hevonen selvästi stressaantui, mikä on täysin ymmärrettävää. Siihen vielä tulipalo kylkiäisiksi ja tilanne on pelastajalle jokseenkin haastava.

Tuosta savunpoistoaukon sahaamisesta sen verran, että vaikka videolta kenties saa kuvan, että homma on helppoa, niin sitä se ei toki ole. Päällä täydellinen sammutusvarustus, kiipeäminen katolle, kiinnittyminen kattorakenteisiin, laskeutuminen sahaustasalle, sahan nosto ja itse sahaus. Sahatessa ei paljoa tarvitse horjahtaa, jotta teräketju leikkaa köydet poikki. Toinen vaihtoehto on tietysti sahata jalkaansa. Sahaa pitää osata kunnioittaa. Tuossa tilanteessa erottaa kyllä miehen, joka osaa sahaa käyttää. Kyllä tuossa hien saa pintaan.

Videota pääset mulkoilemaan täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *