24 tunnin oppimäärä kätilöksi

Synnytys, tuo elämän alkuvaiheiden prosessi. Tulevan isän, äidin ja kenties palomies-sairaankuljettajan ikimuistoinen hetki. Kätilöksi kouluttautuminen kestää n. 3-4 vuotta. Onneksi meillä täällä opistolla, on valmiudet kouluttaa ammattitaitoisia kätilöitä 24 tunnissa. Huoli pois, lapsia syntyy joka päivä sademetsiin ja paikkoihin, missä ei terveydenhuollon palveluita ole saatavilla. Luonto hoitaa. Olen ollut siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että olen “saanut” ja kenties tulen vielä joskus “saamaan”. Synnytyksessä puhutaan kuitenkin hieman eri mittakaavan asioista. Meille näytettiin hieman diasarjoja kyseisestä tapahtumasta ja täytyy tässä vaiheessa nostaa lakki päästä ja kumartaa naisten suuntaan. On se sen näköistä hommaa, että muutama hikipisara saattaa ohimolle ilmestyä, jos synnytyksen joudun joskus kentällä hoitamaan.

Mutta tulevat synnyttäjät huomio. Ei mitään hätää, Jukka ja kumppanit ovat tehneet näitä ennenkin. Ammattimiehet hoitaa niin ei tarvitse hermoilla. 😀

Koulutuksessa keskityttiin lähinnä tunnistamaan raskauden eri vaiheita, komplikaatioita ja opeteltiin hieman otteita siihen, miten se lapsi autetaan maailmaan. Treenattiin myös tilanteita kun kaikki ei mene niin kuin pitäisi. Tarkennukseksi vielä, että koululla on nuket, joilla homma onnistuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *