Punaiset päälle

Tänään aloittelimme ensihoidon opintojakson. Aamupäivällä käytiin läpi opetussuunnitelma, jonka yhteydessä hieman kerrottiin siitä, mitä tuleva pitää sisällään. Edessä on 19 viikkoa tiivistä opiskelua, joka antaa pätevyyden toimia perustason sairaankuljettajan tehtävissä. Koulutus aloitettiin maistiaisilla ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. Iltapäivällä pureuduimme kuoleman kohtaamiseen. Oikeastaan ensimmäisen kerran konkreettisesti huomasin, miten kurssin asenne ja motivaatio huokui luokkahuoneessa. Jokaisesta huomasi, että aluillaan oli tärkeä koulutusvaihe. Ainakin itse huomasin sen siitä, että kaikki olivat hyvin keskittyneitä opetettavaan asiaan.

Lukijoita varmasti kiinnostaisi tietää, mitä tuo oppitunti piti sisällään, jossa käsiteltiin kuolemaa ja sen kohtaamista. Tämän blogin tarkoitus ei kuitenkaan ole se, että kertoisin aiheista yksityiskohtaisesti, koska näen, että lukijat osaavat itse kuvitella tietyt asiat päässään. Tuotakoon samaan hengenvetoon ihmisten tietoisuuteen se, että on olemassa sellaiset asiat kuin vaitiolovelvollisuus ja identiteettisuoja. Minun tehtäväni on kyseisiä asioita kunnioittaa. Niin myös tulen toimimaan. Sen verran voin oppitunneista kertoa, että kyseiset aihepiirit ovat hyvin synkkiä, mutta ne ovat myös mielenkiintoisia. Luokka oli hyvin hiljaa kyseisellä oppitunnilla ja uskon, että se sai jokaisessa aikaan jonkin asteista pohdintaa. Se oli varmasti kyseisen oppitunnin tarkoitus. Oikeastaan vaikuttavan tuon tyyppisestä oppitunnista tekee se opettaja. Se henkilö, joka on ollut siellä, minne minä tulen joskus menemään. Kun siinä opettaja kertoi tarinaansa, niin sen huomaa, että kyseinen henkilö ei puhu paskaa. Sen huomaa eleistä ja joillain henkilöillä äänestä. Kyllä se pistää oppilaan hiljaiseksi.

Oli kuitenkin hieno huomata, että kyseinen opettaja oli samalla aaltopituudella minun kanssani. Minun mielipiteeni ja mietiskelyni, jotka ovat tässä blogissa luettavissa, olivat hyvin pitkälti samoilla linjoilla opettajan kanssa. Se toi jollain kummalla tavalla uskoa siihen, että on hypännyt oikeisiin saappaisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *