Tahroja paperilla

Psykologia. Tuo ihmisen mielen sisälle tunkeutuva tiede. Koulutukseen on sisältynyt näin alkajaisiksi psykologian lyhyt oppimäärä. Aiheet ovat käsitelleet lähinnä sellaisia tilanteita, joita työelämässä joutuu kohtaamaan. Olemme pureutuneet erilaisiin stressireaktioihin ja niiden tunnistamiseen. Mielestäni on hyvä, että oppilaille annetaan jonkinlainen valmius ja toimintamalli siihen tilanteeseen, kun ollaan siellä kentällä ja kohdataan ne traagiset tapahtumat. Oman mausteen tulevan duunin haastavuuteen tuo se, että on se keikka ollut traaginen tai ei, niin uusi keikka saattaa tulla milloin tahansa. Kun työ on tehty, kamat kasaan ja eteenpäin. Se ei aina varmasti ole helppoa, mutta näen, että jos se olisi aina helppoa, en olisi täällä opiskelemassa. Tuossa tilanteessa varmasti korostuu se työkaverin kanssa puhuminen ja yhteishenki.

Psykologian kurssi oli tiivis paketti, johon sisältyi myös kahden asiantuntijan pitämät luennot, jotta saatiin kentän näkemys asioista. Vaikka aihepiiri oli jokseenkin synkkä, niin ainakin henkilökohtaisesti näin aiheet mielenkiintoisina. Kurssin lopuksi jokaisen selkään teipattiin paperiarkki, johon kurssitoverit kävivät kirjoittelemassa positiivisia ominaisuuksia henkilöstä, jonka selässä arkki oli. Omaan selkääni mm. kirjoitettiin seuraavia ominaisuuksia:

– Persoonallinen

– Jämerä, hyvä jätkä

– Reilu

– Kovakuntoinen karpaasi

– Täsmällisyys

– Jämpti jätkä

– Rauhallinen

– Särmä

– Sopiva luonne pelastajaksi

– MacBook

Mitä mieltä sitten itse olen saamastani palautteesta? Kyllähän se niin on, että vaikka kirjoittaessa tunnelma ei mikään haudan vakava ollutkaan, niin tuntui hyvältä lukea siitä, että minkälaisena kurssitoverit minut näkevät. Ihmisillä on asioita, joihin he uskovat, joista he ammentavat voimia ja joiden varaan he tietyllä tapaa perustavat toimintansa. Tuossa listassa on paljon niitä asioita, joihin mä henkilökohtaisesti uskon. Tuntui hienolta kun huomasi, että se tietyllä tapaa heijastuu itsestä. Tulen säilyttämään tuon paperin ja kaivan sen vaikka sitten esille kun sitä tarvitaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *