Kastajaiset

Tänään oli koulupäivän päätteeksi lukukauden aloittavien opiskelijoiden kastajaiset. Kastajaisjärjestelyistä huolehti luonnollisesti vanhempi vuosikurssi. Ohjelmaan sisältyi leuanvetokilpailu rinnakkaiskurssin (64) kanssa ja tämän jälkeen vuorossa oli oppilaiden kasteleminen. Kalustohalliin pihaan oli rakennettu pienimuotoinen esterata, joka kuljettiin silmät peitettyinä ja samalla koko kurssi oli kytketty toisiinsa palovyön hakasella, joka teki liikkumisesta tarpeeksi hankalaa. Samalla saatiin kylmää vettä niskaan, joko suihkuputkesta tai saavista. Jossain vaiheessa hieman tuli kylmä, mutta se kuului tottakai asiaan.

Radan loppupuolella oli esteen alta sukeltaminen, jossa ainakin itselläni pintaan tultaessa, silmien eteen vedetty palohuppu, meinasi haitata hapen saantia. Eipä tuo palokypäräkään ole ainakaan sukeltamiseen tarkoitettu :).

Tapahtuma huipentui leuanvetokilpailun tulosten julkistamiseen, jossa kurssi 65 voitti rinnakkaiskurssin 64 niukasti, mutta kuitenkin. Eroa syntyi 13 leukaa.  Samalla vannottiin “pelastajan vala” ja nostettiin suhteellisen tulinen ja epämääräisistä aineksista tehty malja. Maljan noston seurauksena, yksi henkilö kurssiltani, oksensi päivällisensä muodon eteen….sweet :D.

Palatakseni tuohon leuanvetokilpailuun, niin oli hieno huomata se kurssin sisäinen kannustus. Oli hieno vetää kun kannustushuudot raikasivat ja kaikki yrittivät parhaansa: “Anna mennä perkele!!! Kätesi ovat vetäneet vain tätä hetkeä varten!! Anna mennä!! Vielä tulee kaksi!!”

Hyvin asiallista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *